De IVECO eDaily wint prijzen op het gebied van duurzaamheid in Europa

22/01/2024

Bijgaarden, 17 januari 2024

De eDaily wint nieuwe prijzen en breidt zijn prijzenkast uit met de European Transport Award for Sustainability 2024 in de categorie bestelwagens, in Duitsland, en de titel van Beste Duurzame Bedrijfswagen tijdens de Motor Axel Springer Awards 2023, in Spanje. Deze onderscheidingen komen bovenop de uitstekende staat van dienst van IVECO's lokale nul-emissiereeks, die al werd erkend als 'One to Watch' bij de 2023 What Van Awards, 'Highly Commended' in de categorie Beste grote bestelwagens bij de Business Vans Awards, en 'Commercial Vehicle of the Year' bij de 2023 Neomotor Awards.

De onafhankelijke jury van de European Transport Award for Sustainability 2024, bestaande uit gerenommeerde vertegenwoordigers uit de economische en wetenschappelijke sector, verenigingen en media, koos de eDaily als winnaar van de autoprijs: "Met de eDaily bewijst IVECO opnieuw zijn expertise in de sector van lichte bedrijfsvoertuigen, aangezien de 'elektrische tweeling' van de Daily alle hiaten in de markt voor batterij-elektrische lichte bedrijfsvoertuigen met nul lokale uitstoot opvult. Met zijn verscheidenheid aan modellen, bestelwagen of chassis cabine, enkele of dubbele cabine, met een enorme verscheidenheid aan configuraties, een trekvermogen van 3,5 ton en een zuinige werking in vergelijking met diesel, zet hij nieuwe standaarden."

De Europese Transportprijs voor Duurzaamheid, die nu voor het zevende jaar wordt uitgereikt, is bedoeld om bedrijven in de bedrijfswagensector aan te moedigen om duurzaamheid en de ontwikkeling van milieuvriendelijke producten te omarmen. Hiermee wordt aangetoond dat duurzaam en verantwoord ondernemen niet alleen bijdraagt aan het oplossen van sociale en milieuproblemen, maar bedrijven ook in staat stelt om hun winstgevendheid en concurrentievermogen te vergroten door milieuvriendelijke bedrijfswagens aan te bieden.

De eDaily werd ook verkozen tot Beste Duurzame Bedrijfswagen in de eerste Motor Axel Springer Awards door duizenden lezers van Axel Springer's online media en automagazines gepubliceerd in Spanje. Deze prijs bevestigt dat het gamma de perfecte oplossing is voor bedrijven die op zoek zijn naar elektromobiliteit en hun wagenpark willen omschakelen naar deze duurzame oplossing.

eDaily : meer dan elektrish

De eDaily, die onlangs werd gemoderniseerd om zijn prestaties verder te verbeteren, breidt het aantal toepassingen voor elektrische lichte bedrijfsvoertuigen uit en levert een belangrijke bijdrage aan het koolstofvrij maken van het vervoer en het terugdringen van de luchtvervuiling in stedelijke gebieden. Hij onderscheidt zich door zijn baanbrekende modulaire batterijtechnologie, die hem een actieradius tot 400 km geeft bij echt stadsgebruik. Een vierde batterij kan worden geconfigureerd op 72C-modellen met een GVW van 7,2 ton en een wielbasis van 5.100 mm. Met een 115 kW snellaadfunctie kunnen de versies met drie en vier accu's een actieradius van 100 km bereiken in slechts 20 minuten.

Het lichte elektrische voertuig van IVECO is voorzien van het robuuste chassis dat kenmerkend is voor de Daily-serie, zonder onderdelen die buiten het bovenframe uitsteken. In combinatie met digitale en analoge interfaces (zoals CAN BUS 2.0B) is de eDaily het meest veelzijdige en complete elektrische voertuig voor de carrosseriebouw. Dankzij het nieuwe ePTO-bereik tot 50 kW biedt het voertuig de perfecte emissievrije oplossing voor elke missie.

De AIR-PRO luchtvering is een ander sterk punt van de eDaily. Deze unieke, continu gedempte ophanging zorgt voor een soepele rit en vermindert de overhelling van de carrosserie. Bovendien kan dankzij de geheugenfunctie de chassishoogte van het voertuig worden aangepast voor het lossen; deze instellingen kunnen worden opgeslagen voor herhaalde leveringen.

Met de 100% connected eDaily kunnen klanten de beschikbaarheid van voertuigen en de productiviteit van hun bedrijf maximaliseren. Hij beschikt over een nieuw 10-inch digitaal instrumentenpaneel en een indrukwekkend nieuw multimediascherm en biedt intelligente routingfunctionaliteit via het nieuwe multimediascherm of de eDaily Routing-applicatie. Het maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om de bestuurder te voorzien van gegevens over de resterende actieradius en advies over tussentijds opladen, zodat hij of zij zich volledig op zijn taak kan concentreren. Met de eRemote-bediening kunnen bestuurders en wagenparkbeheerders de voertuigparameters op afstand beheren via de Easy Daily toepassing of het IVECO ON portaal. De wagenparkbeheerder kan op afstand de status van voertuigfuncties controleren, zoals de Hi-Matic instellingen of de Eco-modus, en de ADAS-instellingen bedienen om de actieve en passieve veiligheid van het voertuig te garanderen.




© 2014 Cammaert - Privacy     Sitemap