De Nikola Tre BEV batterij-elektrische heavy-duty truck

De Nikola Tre BEV batterij-elektrische heavy-duty truck
21/09/2022

IVECO, het bedrijfswagenmerk van de Iveco Group, en Nikola Corporation openen een nieuw tijdperk in emissievrij transport op de IAA Transportation 2022 met de commerciële lancering van de Nikola Tre battery-electric vehicle (BEV) en de onthulling van de Nikola Tre fuel cell electric vehicle beta-versie. De twee voertuigen werden aan de pers gepresenteerd tijdens de conferentie die vandaag werd gehouden op de IVECO-stand, waar ze te zien zijn. Bezoekers van de beurs kunnen ook demonstraties bekijken in de Outdoor Area en een proefrit maken met de Nikola Tre BEV om de prestaties en het comfort te ervaren en geavanceerde intuïtieve functies.

"De Nikola Tre batterij-elektrische en brandstofcel elektrische zero-emissie trucks zijn echte game changers in in het commerciële transport," zei Michael Lohscheller, President, Nikola Corporation. "Speciaal ontwikkeld als elektrische voertuigen, leveren ze de prestaties en rijervaring die kunnen concurreren met hun diesel-aangedreven collega's in de zware missies. Ze bieden operationeel en financieel haalbare emissievrije oplossingen voor regionale toepassingen en langeafstandstransporten die klanten een echt concurrentievoordeel bieden."

"Vandaag introduceren we de eerste producten voor de Europese markt van IVECO's krachtige partnerschap met Nikola Corporation," zei Luca Sra, President, Truck Business Unit, Iveco Group. "Samen hebben onze teams een modulair platform ontworpen dat zowel brandstofcel- als batterijaandrijvingstechnologieën kan herbergen, te beginnen met de Europese 4x2 Trekker-versie van de Nikola Tre BEV zware vrachtwagen die hier vandaag zijn debuut maakt. Het is het allereerste modulaire platform voor zware trekkers op elektrische basis dat beide energiebronnen gebruikt: batterij-elektrisch voor missies van ongeveer 500 km en brandstofcelelektrische aandrijving voor transporten tot 800 km in de eerste generatie. Een ware revolutie die een tastbare stap in de richting van ons ambitieuze doel van vervoer zonder uitstoot betekent."

De Europese Nikola Tre BEV wordt geproduceerd door de Nikola IVECO Europe joint venture in haar speciale fabriek in Ulm, Duitsland. De faciliteit, die in 2021 werd ingehuldigd, beschikt over een eindassemblageproces dat speciaal is ontworpen voor 'elektrisch geboren' voertuigen en werkt volgens en werkt volgens de productienormen "World Class Manufacturing (WCM)".

Nikola Tre: een uniek modulair platform met batterij- en brandstofcel-energiebronnen

Het Nikola Tre platform is gebaseerd op de succesvolle IVECO S-WAY truck en beschikt over een elektrische as die mede is ontworpen en geproduceerd door FPT Industrial, en Nikola's geavanceerde elektrische technologie. De teams van IVECO en Nikola hebben gekozen voor een modulaire aanpak van dit platform, zodat het geschikt is voor zowel batterij- als brandstofcelaandrijvingstechnologieën: een primeur in de sector die de weg vrijmaakt voor de ontwikkeling van het elektrische aanbod van IVECO en Nikola voor de Europese markt.

Nikola Tre BEV: zero-emissie regionaal vervoer is een realiteit

IVECO en Nikola kondigden vandaag de officiële opening aan van de orders voor de Nikola Tre BEV Trekker 4x2 in Europa. Het voertuig, dat een wielbasis van 4.021 mm heeft, beschikt over 9 batterijen met een totale energieopslag tot 738 kWh, wat een bereik tot +/-500 km levert. Opladen (10-90% SOC) duurt slechts 200 minuten bij 175 kW of 100 minuten bij 350 kW. Met een totaal vermogen van 738 kWh en het continue vermogen van 480 kW van de FPT Industrial e-Axle heeft hij het vermogen, het koppel en het bereik om toepassingen zoals hub-to-hub-leveringen en regionaal transport uit te voeren - en de kilometerstand kan worden uitgebreid met opportunity charging. Deze prestaties komen met lage totale bedrijfskosten, waardoor het een operationeel en financieel haalbare emissievrije oplossing is.

In lijn met IVECO's op de chauffeur gerichte aanpak, is elk detail in de cabine van de Nikola Tre BEV ontworpen om het leven aan boord te verbeteren met een ruime en goed ingedeelde omgeving die rijk is aan comfortfuncties en geavanceerde functionaliteiten. Het infotainmentsysteem is gebaseerd op Nikola's eigen bedieningstechnologie van de nieuwe generatie die infotainment- en navigatiefuncties integreert, evenals bedieningselementen voor de meeste functionaliteiten van het voertuig. De uitzonderlijk soepele rit en een rustige omgeving dragen bij aan de superieure chauffeurservaring, waardoor de Nikola Tre een echte favoriet van chauffeurs in heel Europa wordt.

Nikola Tre fuel cell electric vehicle (FCEV): een kijkje in elektrische voortstuwing voor langeafstandstransport

© 2014 Cammaert - Privacy     Sitemap