Alternatieve brandstoffen

Fiat Natural powerZich engageren voor een betere mobiliteit is één ding maar er ook voor zorgen dat onze toekomstige generaties nog een aangename wereld hebben om in te leven is een andere zaak. Meer en meer bedrijven kiezen dus voor duurzame mobiliteit. Één van de mogelijkheden om uw ecologische voetafdruk te verminderen is rijden op aardgas.
CNG(Compressed Natural Gas) of samengeperst aardgas biedt u de kans om duurzaam te rijden en toch lange afstanden af te leggen met slechts één tankbeurt en met hetzelfde rijcomfort.
De voordelen van aardgas zijn eindeloos. Allereerst is aardgas goedkoper dan traditionele brandstoffen, wat resulteert in een lagere kilometer kostprijs. Bovendien heft de overheid op aardgas minder accijnzen en kan je in heel wat landen rekenen op verschillende bijkomende fiscale voordelen. Daarnaast produceert een CNG-voertuig zo’n 50 tot 75% minder geluid. Twee tot vier aardgasmotoren produceren hetzelfde geluid als één dieselmotor. Hierdoor kunnen ze ook voor nachtwerk en in bijvoorbeeld stadcentra worden ingezet.
Kortom, kiezen voor aardgas is niet alleen een duurzame keuze maar staat ook garant voor een verantwoord bedrijfsimago.


IVECO & CNG

IVECO leverde al meer dan 10 000 CNG-vrachtwagens af. IVECO is dan ook toonaangevend in Europa wat het onderzoek en productie van CNG-voertuigen betreft.

Cammaert Trucks biedt dan ook het volledige IVECO-gamma in CNG aan:
  •          NEW DAILY Natural Power
  •          EUROCARGO Natural Power
  •          NEW STRALIS Natural Power
Af fabriek is het ook mogelijk om een STRALIS op CNG/LNG(Liquid natural gas) te bestellen.

IVECO & zijn deelname aan het L-CNG Transport Seminar in Helsinki
 
IVECO nam in Maart 2015 deel aan het L-CNG Transport Seminar in Helsinki. Dit seminarie werd georganiseerd door NGVA Europe(Natural & Bio Gas Vehicle Association) om de strategische rol van aardgas voor de transportsector te benadrukken, conform het beleid van de Europese Unie.

Op dit event bevestigde IVECO zijn engagement op het vlak van duurzame mobiliteit en zijn leiderschap in de sector van alternatieve brandstoffen en aandrijvingen door innovatieve oplossingen voor te stellen die de milieu-impact van de transportsector verder terugdringen om te beantwoorden aan de normen opgesteld door de Europese Unie.

IVECO  bouwt  reeds sinds 1995 aardgasvoertuigen en is vandaag marktleider met een compleet gamma aan bestelwagens, vrachtwagens, bussen enz. Momenteel rijden er in Europa meer dan 13.000 lichte, middelzware en zware bedrijfsvoertuigen en bussen van IVECO op aardgas.

FIAT Professional

FIAT  Professional ‘Natural Power’  is de absolute nummer 1 in Europa op het gebied van voertuigen op aardgas. Het aardgasreservoir wordt door FIAT onderaan het voertuig geplaatst zodat de grootte van de opbergruimte zo ruim mogelijk blijft.  
Met de FIAT  FIORINO, NEW DOBLO CARGO & DUCATO biedt Cammert Trucks een compleet gamma bedrijfsvoertuigen met aardgasmotoren aan.  
© 2014 Cammaert - Privacy     Sitemap