IVECO gaat elektrisch met de nieuwe eDAILY

IVECO gaat elektrisch met de nieuwe eDAILY
21/09/2022

IVECO onthulde vandaag de gloednieuwe zero-emission eDAILY op de IAA Transportation 2022 Trade Fair in Hannover.

Ontworpen als de "elektrische tweeling" van de iconische Daily, dekt de eDAILY alle LCV-toepassingen - inclusief zware missies en ombouw. Dit is een unieke voorstel in een markt waar zowel vraag als aanbod nog steeds gericht zijn op stedelijke leveringen. De eDAILY zorgt voor uitbreiding van het gebied van potentiële interesse voor elektrisch rijden en zal een fundamentele bijdrage leveren aan het koolstofvrij maken van transport.

Luca Sra, President, Truck Business Unit, Iveco Group, zei: "Elektrisch betekent toekomst en moet voor iedereen beschikbaar worden gesteld. De eDAILY is ontworpen met het doel om het hele gamma elektrisch te maken met behoud van de functies waarvoor ons voertuig wordt geprezen: robuustheid, betrouwbaarheid, veelzijdigheid, laadvermogen en prestaties. Wie een Daily wil, kan met minder geen genoegen nemen. Met zijn breed gamma, de beste productiviteit in zijn klasse en "gemoedsrust" -garantie, brengt de nieuwe eDAILY elektrisch rijden naar nieuwe missies en gebruikers. Dit maakt het een belangrijk element van zowel IVECO's productontwikkelingsstrategie als in de transitie roadmap. ".

Om de geboorte van de eDAILY te vieren, heeft IVECO ook zijn logo op de motorkap van het voertuig bijgewerkt met een lichtere, wendbaardere en dynamischere belettering.

De eDAILY is al in heel Europa te bestellen, met leveringen vanaf begin volgend jaar.

Een speciale website stelt klanten in staat om te navigeren door de vele functies die zijn afgestemd op eDAILY-eigenaars, waaronder een eMission Simulator - ook beschikbaar op de IVECO ON mobiele app - waarmee ze de configuratie kunnen definiëren die het beste bij hun missie past.

eDAILY: dezelfde Daily die je kent - alleen elektrisch

De volledige Daily line-up is nu ook beschikbaar in zero-emissie versie, afgestemd op de evolutie van mobiliteit en voldoet aan de nieuwe toegangsregels van veel grootstedelijke gebieden. De eDAILY is de beste bestelwagen in de stad: de enige elektrische LCV met een laadvolume tot 20m3, een laadvermogen tot 4,6 ton en een trekvermogen tot 3,5 ton.

De prestaties zijn in lijn met de ICE-versie: 140 kW (190CV) max vermogen, 400Nm max koppel en tot 120km/h maximale snelheid. De rijeigenschappen worden verbeterd door de onmiddellijke koppelafgifte van de eMotor. Wanneer extra vermogen nodig is, kunnen bestuurders profiteren van een extra boost door de kenmerkende Hi-Power-functie van de eDAILY te activeren. Het energieverbruik kan worden geoptimaliseerd dankzij de Driving Mode Selector – die het mogelijk maakt om maximaal vermogen te onttrekken of de vermogensabsorptie te minimaliseren. De eDAILY's One-Pedal Drive-modus maakt het rijden gemakkelijker en zet de kinetische energie van de rem om in elektriciteit, waardoor het energieverbruik en de slijtage van remblokken worden verminderd.

Energie voor elke route en tot 50% onderhoudsbesparing

De eDAILY biedt zoveel bereik als nodig is: de modulaire batterij-installatie stelt klanten in staat om het niveau van bereikautonomie te kiezen dat het beste bij hun missie past. De configuratie kan gedurende de hele levensduur van het voertuig worden geüpgraded.

De eDAILY is volledig verbonden en maakt de optimalisatie van bereik, rijeigenschappen en uptime mogelijk - evenals afstandsbediening van laadoperaties en binnentemperatuur. Preconditionering brengt het voertuig op de ideale cabinetemperatuur terwijl het nog steeds is aangesloten op het oplaadpunt. Bewezen betrouwbaarheid en elektrische specifieke oplossingen maken uiterst competitieve operationele kosten mogelijk, met een aanzienlijke vermindering van onderhouds- en reparatiekosten ten opzichte van diesel.

 

© 2014 Cammaert - Privacy     Sitemap